Yahşihan'da Aşure Buluşması

Yahşihan

Yahşihan Kaymakamlığı ve Yahşihan Belediyesince İlçe meydanında düzenlenen Aşure Programına İlçe Vatandaşları büyük ilgi gösterdi. Yahşihan Kaymakamı A. Ferhat Özen ve protokol üyeleri halka aşure dağıttı.

AŞURE GELENEĞİMİZİ VATANDAŞLA İÇ İÇE YAŞATMAYA ÇALIŞTIK

Programda konuşma yapan Yahşihan Kaymakamı A. Ferhat Özen “ Kaymakamlığımız ve Belediyemiz tarafından organize edilen aşure dağıtım programında bulunmaktan dolayı oldukça mutluyum. Hicri takvime göre yeni yılın ilk ayı olan Muharrem ayında bugün içindeki tahıllardan çok güzel bir tat oluşturan aşure ile sevgi, mutluluk, birlik ve beraberliği yaşıyoruz. Bugün de bir geleneği yaşatmış olduk. Aşure geleneğimizi vatandaşla iç içe yaşatmaya çalıştık. Bu güzellikleri ve geleneklerimizi her zaman korumalıyız. Muharrem ayınızı ve aşure gününüzü tebrik ediyor, bu güzel aşurenin hazırlanmasında ve yapımında emeği geçen İlçe Müftülüğümüz Kur’an kursu öğretici ve öğrencilerine teşekkür ediyorum” dedi.

ENGELLİ, KİMSESİZ YAŞLI, YATAĞA BAĞIMLI HASTA OLAN VATANDAŞLARIN EVLERİNE AŞURE İKRAMINDA BULUNULDU

Yahşihan Kaymakamı A. Ferhat Özen’in talimatları ile İlçe genelinde yaşayan aşure programına çeşitli sebeplerden dolayı katılamayan engelli, kimsesiz, yaşlı, yatağa bağımlı vatandaşların evlerine araçlar ile aşure ikramında bulunuldu. Kaymakamlığın bu son derece düşünceli sosyal sorumluluk uygulaması vatandaşları oldukça mutlu etti.

AŞURE GÜNÜ

Hicri yılın başladığı Muharrem ayının 10. Gününde kutlanan Aşure günü Arapçada “10” anlamına gelen aşara kelimesinden gelmektedir. Hicretle başlayan yeni ve güzel olayların yanı sıra tarih boyunca tüm Peygamberlerin Aşure gününde iyi şeyler yaşadığı bilinmektedir. Ramazan ayından sonra İlahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin bollaştığına inanılan Muharrem ayında Aşure tatlısı yapılmaktadır. İlk olarak Nuh Peygamber’in gemisinin karaya ulaşmasının ardından elinde kalan malzemelerle yapıldığına inanılan Aşure, halk arasında paylaşmanın simgesi oldu.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı